maanantai 10. helmikuuta 2014

LONDRES


 Tulin Ranskaan vaihtoon mutta ahahah pääsinpäs valloittaan muitakin maita ! Italia tuli hoidettua viime syksyllä, seuraavana oli vuorossa Britit.



Meidän rinnakkaisluokan enkunryhmä suunnitteli opintomatkaa Lontooseen, mutta bussissa oli ylimääräisiä paikkoja niin muitakin oppilaita pääsi mukaan. Ite olin heti vapaaehtoisena, eihän sitä yksi viikko Lontoossa luokkakavereiden kanssa silloin tällöin pahaa tee ahah. Reissusta kotiuduttiin jo viikko sitten, mutten aikasemmin ehtinyt kirjoitteleen.




TEEmaistiainen
Matkan pituus oli yksi kokonainen viikko mutta päiviä Lontoossa saatiin viisi, koska matkustamiseen meni päivä kumpaankin suuntaan. Me ajettiin bussilla täältä Chamberysta ihan Lontooseen asti, oisko siinä kulunut joku noin 15h. En voi hirveesti suositella, ajomatkan jälkeen oli kipeenä sekä selkä, pää että peppu, koska nukkuminen istualtaan ei ollut mikään maailman mukavin kokemus. Muuten reissu oli aivan täydellinen!







Lontoossa ohjelmassa oli yksi museo per päivä, nähtävyyksien kiertelyä ja paljon vapaa-aikaa, joka tuli käytettyä shoppaillen, kahviloissa istuen ja hauskaa pitäen. Majoittuminen oli isäntäperheissä Lontoon esikaupunkialueellanoin kolmen hengen porukoissa. Itse olin Pascalinen ja Jaden kanssa pienessä ja söpössä asunnossa yksinhuoltajaäidin ja tämän kahden tytön kanssa. Kämppä oli siisti, perhe mukava, ruoka hyvää ja meillä todella hauskaa yhdessä.










Kokonaisuudessaan tuli vietettyä ihan huippureissu, kaupungista nauttimisen ohessa sain paljon uusia kavereita ja lähennyin jo tuttujen kanssa paljon enemmän. Taas kerran huomasin kuinka onnellinen täällä oikeasti olen. Ei muuta sanottavana kuin että elämä on ihanaa.