torstai 20. maaliskuuta 2014

Enjoy today, tomorrow may never come


 Ohoh Lontoo onkin ollut viimenen juttu mistä oon postannu hupsista keikkaa..! Nyt on sitä kerrottavaa kertynytkin sit jonkun verran, en ees tiedä mistä alottaa.

Alotetaanpa alusta, tai siitä mihin viimeks jäin. Elikkäs elikkäs Lontoon jälkeen koitti karu paluu arkeen. Tai ei niin karu koska elämä täällä on ihanaa. Ja aika kuluu liian nopeesti! Ihan hullua. Nytkin mulla on kahen viikon päästä edessä muutto VIIMESEEN perheeseen. Lentoliputkin kotiin on varmistettu, hui kamala. Kaikille ikävöiville kotijoukoille saanen ilmoittaa, että 16.7. saavun Suomeen! Mutta sitä ennen nautin täällä täysillä olosta.

Onneks vaihtarivuoteen ei sisälly pakollisena osana opiskeleminen, sillä täällä näillä on ihan järkyttävästi läksyjä! Mulla käy kaikkia kavereita niiiin sääliks kun ne lukee viittä eri kirjaa samaan aikaan ja samalla pitäis tehdä kymmenen eri esseetä ja esitelmää. Ite teen töitä 1-2 aineessa ja se on ihan riittävä määrä ahahah. Koska ranska-kavereilla on tosi paljon hommia, mun on tullu vietettyä tosi paljon aikaa samassa koulussa olevan kanadalaisvaihtarin, Genellen, kanssa. Me ollaan oltu ihan vuoden alusta asti tosi hyviä kavereita mut ollaan vaan koko ajan lähennytty entisestään ja nyt ollaan jo ihan bff, lol ahah. Rakastan mun ranskakavereita mut oon tosi onnellinen et mulla on täällä kanssa joku joka on ”samassa tilanteessa” kun mä eli joku jolla on tosi paljon vapaa-aikaa, ranskiksilla kun on hirveen tiukat aikataulut.

toastlounas Genellen kanssa
toinen paraskaveri
Helmikuun alussa oli mun synttärit ja oltiin sen kunniaks isolla kaveriporukalla syömässä ja sit menin Genellelle yöks :).Rahat täällä kuluu ranskalaiseen tyyliin espressoihin, kaikki hypärit tulee vietettyä kavereiden kanssa keskustan kahviloissa. Eikä pelkästään hypärit vaan usein tulee käytyä myös viikonloppuisin jos satun olemaan kaupungissa.

päätin kokeilla lohipitsaa mut se oliki juustopizza kolmen lohipalasen kanssa:(


Ihihiiii yhtenä päivänä postiluukusta kilahti tällänen paketti Suomesta!! Yks mun parhaista kavereista oli keränny mulle äitinsä kanssa tälläsen kokoelman, lämmitti tosi paljon! :) KIITOS EMPPU<3

hostsisko Camillen kanssa VocaPeoplen konsertissa! italialainen acapellayhtye josta en ollu ikinä kuullu mut super taitava!
Tän tokan perheen kanssa on kaikki sujunu tosi hyvin! Nää on tosi mukavia ja on vieneet mut tekeen kaikenlaista, etenkin urheileen, sillä nää vanhemmat on tosi sporttisia. Monta viikonloppua ollaan vietetty perheen asunnolla Meribelissä, joka on tosi upee ja valtavan kokonen! Anteeks Himos ja Sappee mutta prefeeraan näitä kulmia. Nää mun hostit oli ihan järkyttävän mukavia ja oli ostanu mulle omat laskettelumonot ja sukset ja kaikki jotta voin hiihtää niiden kanssa. Kun ei olla oltu laskettelemassa, oon päässyt hiihtään murtsikkaa ja kokeileen ihan uutta lajia, nimeltään la  randonnée, mitä hostvanhemmat harrastaa tosi innokkaasti. En tiedä onko sille joku suomenkielinen käännös mutta itse en ollut ainakaan kuullut koko urheilumuodosta ennen tänne saapumista. Lyhyesti tiivistettynä kyseessä on laskettelurinteiden kiipeäminen alhaalta ylös suksilla. Niissä suksissa on siis jonkunlaiset tarrakarvat siä pohjassa että niillä pystyy ”käveleen” normaalisti suoraan eteenpäin. Se oli tosi rankkaa mut tykkäsin silti, harmi että pääsin vaan yhen kerran kokeileen! Toinen yhteinen harrastus mikä ollaan löydetty hostiskän kanssa on kuntosali lauantai-aamuisin :D



maisemat randonneessa
ihan kun suomessa!! :)
 Oon yrittanyt aloitella juoksuharrastusta taas talven jälkeen (jos sitä voi talveksi kutsua), mutta urheilulajeista ylivoimaisesti eniten on tullut harrastettua laskettelua. Kahden viikon hiihtolomalla (joka juuri loppuL) tuli luonnollisesti myös mentyä mäkeen, eka kolmannen perheen kanssa niiden loma-asunnolle yhteen hiihtokeskukseen ja sitten oman perheen kanssa Meribeliin.


Ski kolmannen perheen kanssa:







= miten vietin hiihtolomani jos en ollut laskettelemassa :D

Ski oman perheen kanssa:
 







Viime viikon maanantaina lähdettiin aamulla semiaikaisin hiihtään, jotta ehdittäisiin nauttia kunnolla koko päivästä ja kauniista säästä. Hiihtopäiviäkään meillä ei ollut kun kolme kun hostperhe lähti myöhemmin viikolla Jenkkeihin ja mä tulin takasin Chamberyyn ekan perheen serkkujen luokse. Päivän aikana ehdittiin hiihtään off-pisteitä ja jäätiköllä ja ai että se oli huippua! Maisemat on niin älyttömän kauniita. Sit oltiin jo suuntaamassa takasin kämpille kun kaatua kepsahdin, en edes mitenkään pahasti, mutta polvi väänty ja kuulin naksahduksen ja sattu ihan hirveesti. En pystynyt laittaan painoa jalalle ja ensiapumiehet tuli hakeen mut kelkalla pois rinteestä.

Onneks mun hostiskä on jalkakirurgi jonka erikoisalaa on polvi, niin olin ainakin parhaissa mahdollisissa käsissä. Kaiken lisäks se tunsi tosi paljon alan porukkaa siellä niin päästiin heti samana iltana ottaan röntgenit ja hostisä tutki mun jalan. Luussa ei ole mitään vikaa, ja tällä viikolla magneettikuvissa saatiin varmistus sille että ristisiteet on menny poikki. Se joudutaan ehkä leikkaamaan, ei tiedä vielä. Pitää odotella kuus viikkoa jos polvi paranee itsestään, jos ei, se on operaation paikka. Mulla on nyt valtava koko jalan mittainen lasta tässä jalassa parin viikon ajan, sitten joku vähän pienempi tuki loppuajan. Liikuntakielto on kuulemma pitkä, en tiedä tarkalleen, mutta hostisä sanoi että juokseen en pääse viiteen kuukauteen. Uimisen ja kuntopyöräilyn saa aloittaa vähän aikaisemmin.


Ite oon ihan okei, kipuja ei ole melkein ollenkaan joten se on tosi hyvä juttu. Mitäs nyt vähän kävelen kun ankka, ja älyttömän hitaasti ja pukeutuminen on hieman kinkkisempää kun aikasemmin. Eniten harmittaa toi urheilukielto, mutta missään tapauksessa en mitenkään masentunut oo. Kyllähän se päähän ottaa, mutta no can do. Keskityn kaikkeen muuhun :) Hyviäkin puolia tästä jalasta on: saan koulussa käyttää hissiä ja pääsen aina jonon ohi ruokalaan :D Ja miten voisinkaan masentua kun täällä on niin lämmin! Kevät alko jo toukokuun puolessa välissä ja tällä viikolla on ollu jo 23 astetta, ihanaaaaaaaaa.


Ja huomenna ikioma suomi-iskä tulee tänne visiitille jihuuuuu!! Tuntuu varmaan hassulta nähdä näin pitkän ajan jälkeen, oon ihan huippuinnoissani!