keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Le dernier mois

22 päivää jäljellä eli kolme viikkoa ääääks !!!! Mitä lähempänä loppua ollaan, sitä nopeammin aika tuntuu kuluvan. Se vois myös johtua siitä että teen koko ajan niin paljon etten edes huomaa ajan kuluvan. Tässä siis pähkinänkuoressa viimeisen neljän viikon tapahtumat:

4viimestä viikkoa on ollu kaikista reissuntäyteisimmät tähän asti: aikaa kotona on tullut vietettyä vaan parin päivän verran. Viime postauksen lopussa olin lähdössä viettämään viikkoa Pariisiin ja sitten oli vuorossa kahden viikon bussimatka. Mutta kaikki aikanaan, ensin siitä Pariisista:

Saatiin siis Genellen kanssa idea tässä keväällä, että olisi kiva mennä käymään Pariisiin vielä ennen kun lähdetään takasin kotiin. Sattuikin sitten niin hyvin että mun kolmas hostisi on Pariisissa viikot töissä ja sillä on siellä asunto. Otettiin omaa lomaa viikon verran koulusta, pakattiin kimpsut ja lähettiin siis Pariisiin toukokuun lopussa! Ohjelmassa oli (tietenkin) shoppailua, nähtävyyksiä, museoita ja paaaaaljon kiertelyä ympäriinsä ja kävelyä! Kolme ekaa päivää asuttiin mun hostiskän kanssa sen kämpillä vähän ydin-Pariisin ulkopuolella. Loppuviikoksi mentiin yhden suomalaisen rotarivaihtaripojan luo punkkaamaan, jonka tunsin jo ennestään. Alkuviikko kierreltiin Genellen kanssa kahdestaan Pariisia ja loppuviikko hengattiin Iiron ja muiden Pariisivaihtareiden kanssa. Koko viikko oli huippuhauska ja saatiin nauttia Pariisita täysin siemauksin. Iso kiitos kuuluu mun hostiskälle ja Iirolle :)








Pariisista kotiuduttua olikin jo parin päivän päästä edessä lähtö EUROTOURILLE 45 muun vaihtarin kanssa. Mukana oli porukkaa jotka tunsin jo aikaisemmin ja myös tuntemattomia, sillä joukko oli koottu yhteen kaikilta Ranskan districteiltä, ei vaan meidän omalta 1780:lta.

Lähtö oli maanantaina klo 5.30 aamuyöllä Lyonista Pariisia kohti. Herätys oli siis jo siinä 3.30 maissa… Puolet meistä tuli mukaan Lyonista, puolet Pariisista, riippuen siitä kumpaa kaupunkia lähempänä asui. Vietettiin ensimmäinen päivä Pariisissa ja illalla jo lähdettiin rullaamaan eteenpäin.

Päivittäinen ohjelma koko matkan ajan oli suurinpiirtein tälläinen joka päivä: aamulla herätys aikaisin, aamupala, lähtö klo 8-9, pari tuntia bussissa, lounas (joko kaupungissa tai reitin varrella, riippuen etäisyyksistä seuraavaan kohteeseen), saapuminen kohdekaupunkiin, opastettu nähtävyys/turistikierros oppaan kanssa, vapaa-aikaa, klo 4-6 maissa takaisin bussiin, pari kolme tuntia tien päällä, saapuminen hotelliin/motelliin/majataloon/mikä nyt sattuikaan olemaan kyseessä, illallinen, pientä iltaohjelmaa, hengailua, nukkumaan.

Reitti oli seuraava: Pariisi, Strasbourg, München, Praha, Wien, Venetsia, Milano, Chamonix, Annecy, Geneve. Yhteensä 10 kaupunkia ja 6 maata! Jokaisessa kaupunkissa tuli vietettyä suunnilleen yksi päivä, paitsi Prahassa oltiin kaksi. Joka yö nukuttiin jonkinlaisessa hotellissa/majatalossa, joiden taso vaihteli. Koskaan ei ajettu öitä bussissa. Yleensä yöpaikat oli joissain superpienissä kylissä puolivälissä matkalla seuraavaan kaupunkiin, paitsi Venetsian ulkopuolella oltiin pikkukaupungissa meren rannalla jossain turistikohteessa, niin ympärillä paljon muita hotelleja ja ravintoloita ja kauppoja yms. Normaalisti hotellien edustalla oli peltoja ja lehmiäkin ehkä ahah.

Kaikki kaupungit joissa oltiin oli tosi kauniita ja mielnkiintoisia, mutta omat lempparit oli anyways Praha ja Venetsia! Ja Venetsian hotelli!

Tarvitseeko edes sanoa erikseen että nämä kaksi viikkoa oli yhet parhaista mun elämässä. Meillä oli superhyvä porukka, tutustuin niin moneen ihanaan uuteen ihmiseen ympäri maailmaa. Kaikki tuli hyvin toimeen ja meillä oli aina tosi hauskaa kaikilla yhdessä + kun lisätään kaksi viikkoa matkustamista Euroopan halki = ei paha! Vietin kaksi upean upeaa viikkoa.

Öisin ei tosin tullut paljon nukuttua, kotiintulopäivänä maistui uni ahahahah.



Strasbourg
à München


Venetsia



Praha



Wallie<3 ! Wienissä
Zoë & Genelle <3 
GO TEAM FINLAND 
tytöt tytöööööt

Geneve
<3

Eurotourin jälkeen en saanut monta päivää aikaa levätä. Ei sillä että se olisi haitannut, sillä jo kahden päivän päästä oma äiti ja sisko Suomesta tuli viikoksi tänne mun luokse tutustumaan mun elämään ja ennen kaikkea, hakemaan osan mun tavaroista mukanaan kotiin! Oli ihanaa nähdä taas vaikkei tuntunutkaan siltä että oltaisiin oltu erossa yli kymmenen kuukautta.

Viime viikon aikana (Aino siis lähti eilen ja äiti sunnuntaina) kierreltiin ympäriinsä täällä näissä kaupungeissa missä asun, tavattiin mun hostperheet ja mun kavereita, käytiin vaeltamassa vuorilla ja mentiin kylpemään järveen. Tehtiin myös päivän visiitit vähän kauempana oleviin isompiin kaupunkeihin Lyoniin ja Annecyyn.

Eron hetki ei ollu surullinen kun tietää että kuukauden päästä nähdään taas, mutta teki se hyvää taas olla oman perheen kanssa pitkästä aikaa ja oli kivaa näyttää niillekin minkälaista mun elämä täällä Ranskassa on.






That feeling when you realize that you have three weeks of your exchange left :