tiistai 24. joulukuuta 2013

It's beginning to look a lot like christmas...

Tai sitten ei ! Kello lyö kahtatoista eli nyt ollaan Ranskassakin jo joulun ajassa, Suomessa mennään jo toista tuntia. Mulla joulun juhlinta on tänä vuonna vasta keskiviikkona eli 25. päivä, aattona ei ole sen ihmeempiä suunnitelmia.

Vaikka joulu onkin yks mun lemppariajoista vuodessa, tänä vuonna joulumieli on jäänyt jonnekin, ehkä kotimaahan. En tarkota että oisin ollu tosi huonolla päällä koko ajan, vaan ei vaan oo tuntunut yhtään joululta, vaikka kaikkea muuta kivaa on ja oon viettänyt ihan huippukuukauden! Se johtuu varmaan siitä että oon aina viettänyt joulun samalla tavalla, perheen kanssa isovanhempien talossa, ja kun tänä vuonna se ei ole edessä niin en saa fiiliksestä kiinni.

meidän joulukuusi XD

No, ei se sinänsä niin paljon haittaa, ehkä tää on vaan parempi näin. Kun en tajua että nyt on joulu niin ei tuu niin kovaa koti-ikävää! Aion silti nauttia hostsukulaisten ja ystävien seurasta täysin rinnoin, ja joulupöydästä tietysti!

Joulutunnelman kohottamiseen ei voi varsinaisesti sanoa auttavan nyt vallitsevat säät. Viimeset kaksi viikkoa on paistanut aurinko kirkkaalta taivaalta ja pakkaset ei oo todellakaan paukkunut, lumesta puhumattakaan. Viimeksi tänään oli 13 astetta lämmintä. Mikäs tässä, ihan mukava saada tällästä tällä kertaa, oon pystynyt lenkkeileen kun ei oo ollut liian kylmä eikä maa jäässä (joo tiedän että Suomessakin on ihmisiä jotka lenkkeilee talvella, mutta henk koht en siihen pysty. en tykkää).

tän päivän maisemia, järvelta ja meidän parvekkeelta

Joulupäivän jälkeen laitan postausta ranskalaisesta joulun vietosta, ja jossain kohtaa toisen siitä, miten mun aika on täällä joulukuun aikana mennyt. Tällä hetkellä en voi laittaa niin paljon kuvia koska unohdin kameran Baptisten luo ja siellä ne kuvat makaa. Mulla on suunta kohti Pariisia joulun jälkeen, jipipiii!


HYVÄÄ JOULUA

maanantai 2. joulukuuta 2013

J'aime j'aime j'aime


Voi ei en halua edes tietää kuinka paljonaikaa on kulunut viimesimmästä postauksesta... no ei auta muu kun tant pis ja uutta kehiin ! Elämä rullailee entiseen malliinsa hyvin eteenpäin täällä Ranskan maallakin, ainoo miinus mikä täällä on nyt on kylmyys ! hrrrr ei vielä onneks oo tullut pakkaskelejä mutta eiköhän nekin sieltä pikkuhiljaa saavu...

Kaksi viikkoa sitten satoi ensilumi !! Olin jo kyllä nähny lunta kerran tän syksyn aikana, kun oltiin lokakuussa Chamonixissa, mutta oli se silti siistiä saada tännekkin sitä valkoista pumpulia :) Ei se tosin kauaa pumpulina pysynyt plussakeleillä: pari päivää oli sellasta räntää ja nyt ei oo lunta enää kun vuorilla ja keskustan ulkopuolella. Pulkkamäkeen on kuitenkin jo päästy, kun yhtenä päivänä ajeltiin korkeammalle perheen kanssa. Siellä riitti lunta mutta oli myös tosi kylmä, tuli ihan Suomen talvi mieleen :D

maman♥



Lomaa seuraava viikonloppu oli extrapitkä, sillä ensimmäisen maailmansodan muistopäivän takia maanantaina ei ollut koulua. Otin pitkästä viikonlopusta kaiken irti ja ehdin tehdä kaikenlaista: olin pe parin vaihtarin ja mun kolmannen hostperheen kanssa illanvietossa veneellä ja la Sophien kanssa shoppailemassa Grenoblessa ja sitten sen luona yökyläilemässä.


Alexandra, Ana, mä ja Genelle
rahat ei riittäny shoppailun jälkeen kun happy mealiin XD
eka raclette !
sophie
AAMIAINEN♥ (huomatkaa puuro!!)

Sunnuntaina nokka oli kohti Annecya, missä tapasin Genellen, Unnatin ja Marcien ja Annecyn kiertelyn jälkeen pidettiin oikea tyttöjen leffayökylä Unnatin luona. Maanantaina kaikkialla Ranskassa oli ensimmäisen maailmansodan muistoseremonioita, ja mekin mentiin Unnatin hostperheen kanssa katsomaan niiden kotikylän Frangyn juhlallisuuksia. Unnatin hostisä on töissä kaupungintalolla, joten päästiin ("päästiin") me neljäkin mikrofonin taakse pitään pienet puheet improvisoituna ranskaks! :D

Marcie, Genelle, Unnati & mie

Pulkkailun ja shoppailun lisäksi oon ehtiny harrastaa myös vähän kulttuuria, pääsin nimittäin hostperheen kanssa Lyoniin katsomaan Indochine-nimistä bändiä ja vieläpä VIP-lippujen kera! Yhtye on huippusuosittu Ranskassa, varsinkin vähän vanhemman sukupolven keskuudessa, vaikka nuoremmatkin kyllä tykkää, ainakin kaverit seuraavana päivänä sano olevansa kateellisisa että olin päässy keikalle. Indochine on bändi jonka tahtiin kaikki nyt keski-ikäiset on bilettäneet villissä nuoruudessaan :D Ite en tuntenu lauluja ollenkaan, mutta ei se musiikista nauttimista haitannut. Konsertin jälkeen me päästiin backstagelle tapaamaan bändiä, koska mun hostäiti tuntee yhtyeen pianistin, ja sitä kautta oltiin liputkin saatu. :)

tästä löytyy yks ainaki mun mielestä hyvä kappale :)

Marraaskuun lopussa mulle koitti jo pieni joulu: viime maanantaina mulla oli suomalaisen kalenterin mukaan nimpparit. Mun nimeähän ei tietenkään löydy ranskalaisesta kalenterista, joten mainitsin nimpparit vaan ohimennen mun hostäidille pari päivää aikasemmin. Se oli kuitenkin muisti sen ja maanantai-iltana mua odotti kotona pieni lahja:


Toinen ihana ja vielä enemmän puun takaa tullut yllätys tuli viime keskiviikkona kun tulin aamulla kouluun hissantunnille. Mun paikalla luokkahuoneessa odotti valtava joulukalenteri !! Kahdeksan tyttöä mun ja yheltä toiselta luokalta oli ostanu mulle sen "ennenjoulua"-lahjana, koska ne oli aatellu että mulla on koti-ikävä. Se oli tosi ihanasti ajateltu ja oon niin onnellinen että mulla on tollasia ihmisiä täällä. Olin koko loppupäivän hymy korvissa :D


Oon opettanut Sophielle pikkasen suomea ja se oli käyttäny kielipäätään kalenterin koristelussa, mutta sillä oli menny pari kirjainta sekasin :D tossa kuvassa kalenterin reunassa näkyy kirjotusta, siinä olisi tarkoitus olla "olet rakas", mutta siinä lukeekin "olet ranska" :D mikä yhteensattuma että Sophie kirjotti vahingossa ranska, ei sekään oo huono vaihtoehto ahahah.

Pari viikkoa sitten kaikki mun opettajat oli näköjään yhdessä päättäny että laitetaan toi tyttö hommiin kun jo kolme kuukautta täällä ollu (IIK KOLME JO), sain meinaan kolmen päivän sisällä enemmän läksyä kun mitä oon joutunu tekeen koko syksyn aikana. Nyt tässä on siis tullut tehtyä kahden sivun kriittinen analyysi yhden hahmon monologista Shakespearen King Learista englanniksi, kolmen sivun sujet d'invention ranskaksi ja muuta mukavaa. Näin opin kieltämättä enemmän, mutta vois tota vähän rajottaa :D



Ainut vähän ikävämpi juttu mitä tässä on käynyt, on aika rajut silmäongelmat jotka alkoi siinä lomien jälkeen. Mun silmät oli ihan punaset ja kutiavat sekä itse silmistä että ympäröivältä iholta. Tilanne meni sen verran pahaksi että piti mennä lääkäriin. Lääkäri kysy heti ensimmäisenä että onko meillä eläimiä, ja onhan meillä toi pikkupupu, joten näköjään oon nykyään allerginen kaneille. Sain silmätippoja, äiti lähetti Suomesta lääkerasvaa ja allergialääkkeet, pupu laitettiin pihalle ja koko kämppä siivottiin, joten nyt kaikki on paremmin.

Kuten jo tuli mainittua, kolme kuukautta on jo ehtinyt vierähtää ja perheenvaihtpkin siis lähenee koko ajan. Viime viikolla sain viimein tietää mihin perheeseen meen seuraavaksi. Kaupunki vaihtuu, mutta lähemmäksi koulua, joten ihan kiva juttu. Tunnen perheen jo jotenkuten ennestään ja niiden tytön vähän paremmin, ja ovat tosi kivoja niin vaihdan ihan hyvillä mielin, vaikka voisin tähän ekaankin perheeseen jäädä koska tykkään tästä tosi tosi paljon !

suomiperhe 
Nyt kun kattelen tänki postauksen kuvia niin eheh kiva huomata että puolet niistä käsittelee ruokaa :D Ruoka täällä on todellakin älyttömän hyvää !! Oon yrittäny pikkasen kontrolloida mun syömistä ja urheilla ees jonkin verran joka viikko. Viikko sitten uskaltauduin ekaa kertaa vaa'alle täällä ja pitää tunnustaa että yks kilo on tullut lisää x) nooooh ei voi mitään, keväällä rupeen taas lenkkeileen, musta tuntuu että joulun aikana tulee pari kiloa vielä lisää :D


hyvää joulukuuta kaikille