perjantai 23. elokuuta 2013

Au revoir Finlande



APUA täällä sitä ollaan, helsinki-vantaan lentokentällä ja enää puoli tuntia niin suomi jää taakse vuodeksi! hullua. kaikki varmaan tietää sen tunteen, kun on odottanut jotain päivää tai tapahtumaa tosi pitkään ja hartaasti, ja sitten se vihdoinkin on siinä. Odotukset on tottakai korkealla, mutta samalla tuntuu epätodelliselta, onko tänään oikeasti se päivä jota on odotettu monta vuotta? 

No, tänään se on. Tunteet on ristiriitaiset. innostuneet, sekaiset, haikeat, iloiset, jännittyneet... päällimmäisenä kuitenkin suuuuri innostus! 

Oon nukkunu yöllä kaks tuntia, heräsin kolmelta ja lähettiin ajaan äidin, siskon ja koiran kanssa kentälle. Siellä käytiin baggage dropin jälkeen Starbucksissa aamukahvilla tädin ja serkun kanssa.  Ehin jopa näkeen joitain ranskattaria tässä, joilla lähtee ysin aikaan lento Pariisiin. 

Viimeset päivät oli tosi täynnä, näin paljon kavereita ja sukulaisia ja koitin hoitaa asioita valmiiksi lähtöä ajatellen. Monta mieltä voi olla siitä, sainko niitä kaikkia hoidettua (en) :D pääasia on kuitenkin, että tässä ollaan ja kaiken tarpeellisen pitäis olla mukana!

Oli hirveen vaikeeta ja outoa sanoa läheisille hyvästejä, kun en vielä itekkään tajua että oon vuoden pois! Vaikka ei ollu mitään tunteellisia ja sydäntäsärkeviä vikoja tapaamisia, oli silti ihana nähdä kaikkia :) 

Kirjottelin puhelimella niin antakaa anteeks jos on kirjotusvirheitä :D seuraava postaus tulee Ranskan maalta! Nyt jännittää ja ihan hirveeeesti !



8 kommenttia:

  1. tosi ihanaa vuotta sulle! osaatko suunnilleen arvioia paljon sulla on menny tähän mennessä rahaa sun vaihtovuoteen, ees tuhansien tarkkuudella ois kiva :) ? unelmoin itekki vaihdosta, oih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos!:) mulla on menny omien laskujen mukaan tähän mennessä noin 1000e, ehkä vähän enemmän mut kuitenkin alle 1500e. Toivottavasti pääset ja lähet vaihtoon, vaikka oon ollu täällä vsta kaks päivää niin voin sanoo et ihan huippukokemus! :)

      Poista
    2. ui vitsit oikeesti noin vähän!? :D ajattelin sentäs paria tonnia.. jenkit ois täl hetkel ykkösenä, haluisin niin kokea sen highschool menon! okei kuulostan kunnon massateiniltä, mut ku oon miettiny asiaa ni oon todennu et sinne mä tosiaan eniten haluisin (äiti ei varmast päästäis vaik argetiinaa mikä kiinnostais myös haha!), mut siihen vaikutttaa monta asiaa miks! ihmiset, täydellinen englanti, se koulu tosiaa..lista jatkuis toosi kauan! :D mut tosiaa kiitti sulle, ihan huippua vuotta! :)

      Poista
    3. ...ja siis ranska ois ehkäpä siel mun listassa toisena maana! sitä oon vaan miettiny, et paljon pitää olla opiskellu sitä enne vaihtovuotta? alotan vasta tänä syksynä opiskeleen, ens jaksossa, riittäiskö sillon siis noin puolen vuoden opiskelu? :o (ei oo siis kun joka toises jaksossa!)

      Poista
    4. jenkkeihin jos meet niin se maksaa enemmän, 5000e suunnillee eteenpäi, riippuen järjestöstä ja haluutko osallistua retkille yms :) mut ymmärrän tosi hyvin noi sun syyt, mullaki oli tosi kauan ajatuksena mennä jenkkeihin, ja kaikki samat syyt kun sulla, mut sit ranska meni viimesen vuoden aikana ohi :) ja ite oon lukenu 6 vuotta ranskaa koulussa, mut tunnen kans pari jotka tänä vuonna tuli tänne eikä oo lukenu koulussa koskaan ranskaa. ja lähteehän porukkaa esim kiinaan ja japaniinki ja ne on paljon vaikeempia kieliä kun ranska!:) et kyllä sitä oppii vaikka mitä jos vaan haluu! alku voi olla hankalampi, mut ei se helppo oo mullekkaan vaikka oonki lukenu pitkän ranskan, en ymmärrä melki mitään näide puheesta :D

      Poista
    5. haha okei, stemppii sulle siis sen oppimisee, kyl se siitä! :D joo jenkit on tosiaa kalliimpi mut ku oon kyselly ni monet on sanonu et semmoi 3000-4000 pääsee rotareilt :)! mä todella toivon et tää lopulta tulis toteutuun mut aika näyttää mitä tapahtuu haha! et oo ilmeisest katunu ranskan valintaa? ;) kiitos paaaljon sulle!

      Poista
    6. hahah juu kiitti :D jos noilla hinnoilla jenkkeihin pääsee nii eikös se ois aika bueno?:) en oo tosiaan katunu, tää on kans tosi upee maa (jenkit on kans) ja upee kieli! toivottavasti pääset lähteen jenkkeihin, kiva jos musta oli apua:)

      Poista
    7. ois tosiaan, pikkusekko ois ees unelma lähtee! mutta tosiaa saa nähä, se riippuu niin monesta asiasta.. joo oli apua! :)

      Poista