perjantai 24. tammikuuta 2014

St Sorlin

biglove 
Viime viikonloppuna siis meillä oli toinen ja viimeinen meidän districtin rotariviikonloppu, ja sillon viimestään todellakin tunsi kuinka aika kuluu niin nopeasti! Eilen tuli muuten 5kk täyteen Ranskan maalla, eli tosiaan mennään jo puolivälissä. En haluu lähteä täältä, mutta onneks ei tarvi paluuta ajatella vielä pariin kuukauteen :)

Vaihtarileirimme sijoittui vuorille ja ohjelmassa oli ajanviettoa yhdessä muiden vaihtareiden kanssa ja sunnutaina sporttinen osuus eli lumikenkävaellus. En tiiä yrittikö rotarit epätoivoisesti auttaa meitä sulattamaan edes pari vaihtarikiloa pois...

Mutta! Tässä kuvia viikonlopulta, enempää en ehdi kirjotteleen koska huomenna on edessä lähtö viikoksi Lontooseen luokan kanssa enkä oo vielä ees alottanut pakkausta!








maanantai 20. tammikuuta 2014

Because I'm happy

Heissan taas tännekkin ! Kuten viime postauksessa vähän lupailin, niin tässä tulee tällä kertaa vähän sitä sun tätä sillisalaatti. Mitään erikoisen ihmeellistä viime aikoina ei oo tapahtunut, vaihdoin perhettä kaks viikkoa sitten ja voin sanoa että hyvin sujuu :)

Tietysti se tuntu aluksi tosi oudolta, koska neljän kuukauden jälkeen oli jo vahvasti tottunu asuun ensimmäisen perheen kanssa, ja sitten piti "aloittaa alusta" taas. Vaihto ei ollut niin suuri juttu koska tunsin tokan perheen jo aika hyvin, mutta tunteminen ja saman katon alla asuminen ei kuitenkaan oo sama asia. Pari ekaa päivää olin vähän pihalla ja tuntu hassulta kun piti opetella uudenlaisen käytännöt, mutta ei siinä sen kauempaa kestänyt. Ympäristö kuitenkin muuttui kaupungin lisäksi aika lailla: tässä perheessä asun isossa omakotitalossa ja täällä on sekä isä että äiti ja kolme pikkusisarusta, ekassa perheessä oli vaan mä ja äiti ja sisko suht pienessä kämpässä. Perheet on tosi erilaisia, mutta tykkään molemmista hirveesti! Eikä ekaa perhettäkään tuu kova ikävä kun käyn niiden luona vähintään kerran viikossa, koska käyn niiden kaupungissa tanssissa joka tiistai :)

Tänä viikonloppuna oli kanssa roterien vaihtarileiri, mutta siitä lisää vähän myöhemmin kun saan keräiltyä kuvia muilta koska olin laiska enkä ottanut omaa mukaan eheh.

pullaaaaa

Unnati 


leffailta!

Geneven naamiaispäivä

Kaikella rakkaudella ranskalaiset, mutta teidän koulujärjestelmä on kamala! Teen läksyt täällä ainoastaan yhdessä aineessa, englannissa, ja silti niitä riittää! Huomenna esim kaksi koetta tiedossa. Sääliksi käy vaan ranskalaisia, kun niillä on tällainen läksymäärä joka ikisessä aineessa, en tajua miten ne selviää.


mahtijuttu kun enkun sanakokeet on englanti-ranska….

ilmainen pitsa, kiitos Genelle XD




paraskaveri skype

muutto uuteen kotiin!


Pääsin ekaa kertaa vuoteen lasketteleen viikko sitten, juhuhuu! Mun perheellä on mökki Meribelissä, yhdessä suurimmista hiihtokeskuksista Ranskassa ja siellä tulee näköjään vietettyä monta viikonloppua tulevaisuudessa.



perjantai 3. tammikuuta 2014

Les vacances

Voi eiiiii aika kuluu nopeesti ja koko ajan tapahtuu kaikenlaista niin en meinaa mitenkään pysyä perässä raportoimaan kaikkea tänne !! Noh , yritän parhaani mukaan jotain juttua edes tänne saada silloin tällöin.

Tiedän etten oo kertonut mitään, mitä mulle on viimesen kuukauden aikana tapahtunu, enkä kerro kokonaan nytkään :D laitan nyt pikkasen juttua mun joululomasta, miten joulu sujui yms, ja sit jonkun ajan päästä jonkunlaisen kuvapostauksen mitä on muullon tullu tehtyä.

Itseasiassa taidankin spammata tän postauksen pariisi-kuvilla, koska joulusta ei oo ihan hirveesti kertomista :D

Joulupöytään pääsin kahdesti. Kerran kaverin luona, minne sen vanhemmat oli tosi ystävällisesti mut kutsuneet, ja kerran serkkujen luona sukulaisten kera. Kaiken kaikkiaan joulu täällä on tosi samanlainen kun Suomessa, pääasiallisesti pelkkää syömistä :D Ranskalaisten hyväksi täytyy sanoa, että jouluruoka täällä on parempaa kuin Suomessa. i'm sorry, julma totuus.

pidin kunnon pullatalkoot ennen joulua, sain helpon ja kivan lahjan kaikille niistä :)
ateria n.1:





ateria n.2




En tajunnutkaan et tuli näin vähän kuvia otettua joulupäivänä… :D

Sitten Pariisiin torstai-illalla. Ah, en voi muuta sanoa kun että rakastan tota kaupunkia. Kuvat puhuu puolestaan:




eiffel-tornissa oli kivaa
Sain järjestettyä treffit ihan pohjois-Ranskassa asuvan Karoliinan kanssa Pariisissa. Oli tooooosi ihanaa että saatiin pikkumiitti järjestettyä, mä kun en ikinä nää suomalaisia vaihtareita täällä koska kaikki asuu niin kaukana. Yksi päivä melkein pelkästään suomea puhuen 



l'opera

koko konkkaronkka :)