maanantai 20. tammikuuta 2014

Because I'm happy

Heissan taas tännekkin ! Kuten viime postauksessa vähän lupailin, niin tässä tulee tällä kertaa vähän sitä sun tätä sillisalaatti. Mitään erikoisen ihmeellistä viime aikoina ei oo tapahtunut, vaihdoin perhettä kaks viikkoa sitten ja voin sanoa että hyvin sujuu :)

Tietysti se tuntu aluksi tosi oudolta, koska neljän kuukauden jälkeen oli jo vahvasti tottunu asuun ensimmäisen perheen kanssa, ja sitten piti "aloittaa alusta" taas. Vaihto ei ollut niin suuri juttu koska tunsin tokan perheen jo aika hyvin, mutta tunteminen ja saman katon alla asuminen ei kuitenkaan oo sama asia. Pari ekaa päivää olin vähän pihalla ja tuntu hassulta kun piti opetella uudenlaisen käytännöt, mutta ei siinä sen kauempaa kestänyt. Ympäristö kuitenkin muuttui kaupungin lisäksi aika lailla: tässä perheessä asun isossa omakotitalossa ja täällä on sekä isä että äiti ja kolme pikkusisarusta, ekassa perheessä oli vaan mä ja äiti ja sisko suht pienessä kämpässä. Perheet on tosi erilaisia, mutta tykkään molemmista hirveesti! Eikä ekaa perhettäkään tuu kova ikävä kun käyn niiden luona vähintään kerran viikossa, koska käyn niiden kaupungissa tanssissa joka tiistai :)

Tänä viikonloppuna oli kanssa roterien vaihtarileiri, mutta siitä lisää vähän myöhemmin kun saan keräiltyä kuvia muilta koska olin laiska enkä ottanut omaa mukaan eheh.

pullaaaaa

Unnati 


leffailta!

Geneven naamiaispäivä

Kaikella rakkaudella ranskalaiset, mutta teidän koulujärjestelmä on kamala! Teen läksyt täällä ainoastaan yhdessä aineessa, englannissa, ja silti niitä riittää! Huomenna esim kaksi koetta tiedossa. Sääliksi käy vaan ranskalaisia, kun niillä on tällainen läksymäärä joka ikisessä aineessa, en tajua miten ne selviää.


mahtijuttu kun enkun sanakokeet on englanti-ranska….

ilmainen pitsa, kiitos Genelle XD




paraskaveri skype

muutto uuteen kotiin!


Pääsin ekaa kertaa vuoteen lasketteleen viikko sitten, juhuhuu! Mun perheellä on mökki Meribelissä, yhdessä suurimmista hiihtokeskuksista Ranskassa ja siellä tulee näköjään vietettyä monta viikonloppua tulevaisuudessa.



2 kommenttia:

  1. Ootko oppinu hyvin ranskaa? Millä tasolla arvioidit et sun kielitaito on nyt? Pystytkö keskusteleen melkein mistä vaan ranskaks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oon oppinu tosi paljon! ymmärrän perjaatteessa kaiken, paitsi jos puhutaan tosi nopeesti tai tosi "virallisesti"(paljon termejä ja muotoja ja pitkiä sanoja) ja perus keskustelut melkein mistä vaan sujuu ihan vaivatta. joskus tietysti sanat hakusessa mut tosi paljon vähän kun tänne tullessa :)

      Poista