torstai 5. syyskuuta 2013

Hello September


Toinen viikko on täällä on mennyt tosi nopeesti! Viikonloppuna vietettiin viimesiä lomapäiviä ennen koulua urheilun merkeissä. Sunnuntaina oltiin jossain tapahtumassa/kilpailussa, missä kuljettiin vuoren rinnettä ylös 12km matka juosten tai kävellen. Maisemat oli (taas kerran) huikeet, mut oma suosikkini oli matkan varrella olevat ruoka/juoma-pisteet. Vaikka en ollukkaan siinä kilpailuluokassa niin oli tosi ammattiurheilija olo kun nappas niiltä pisteiltä vähän välipalaa ja jatko matkaa :D harmittaa kun ei oo kuvia matkan varrelta :(

Maanantaina lähettiin Cécén, Thomasin ja Maëllen kanssa pyöräileen ympäri lac du Bourgetia. Toinen puoli järvestä oli kokonaan ylämäkeä (ja järvihän on siis valtava). Se ylämäkiosuus oli ihan hirveetä ja sitä kesti toooosi pitkään! Poljettiin varmaan joku 3h taukoamatta niitä mäkiä jalat tulessa. Huipulla pidettiin ruokatauko jonka jälkeen ajeltiin alas ja mentiin järven päästä lähtevälle Canal de Savièrelle uimaan.




Sen jälkeen ei jaksettukaan enää polkea toista puolta järvestä takaisin, niin Maëllen joku kaveri tuli hakeen meidät ja pyörät veneellään takasin :D En tiiä paljon kilometrejä kerty, mutta luulisin että aika paljon koska reissussa oltiin aamukymmenestä seitsemään illalla! :D

Seuraavana aamuna kello soi 6:40 koska oli eka päivä koulua ja junalle piti lähteä jo vartin yli 7. Sängystä oli kiva nousta kun jalat tuntu siltä että ne ois painanu tonnin, kiitos edellisen päivän pyöräilyn :D

Junamatka Chambèryyn kestää n. 10 min ja asemalta koululle kävelee nopeesti. Koululla olin aika hukassa kun en löytäny mun nimee listoista. Kun menin yhen ranskalaisen tytön kanssa kysyyn sisältä mikä mättää, kävi ilmi että en ookkaa "seconde"lla vaan "première"llä ja koulu alkaakin vasta seuraavana päivänä :D No mikäs siinä, menin sitten läheiseen kahvilaan aamucappucinolle ja kävin kiertelemässä kauppoja, niitä kun ei Aix-les-Bainsissa hirveesti ole. Juna-asemalta ostin Cosmon matkalukemiseks ja huristelin junalla takasin kotiin. Sitten käytiin hostmamin kanssa vähän asioilla ja ettimässä mulle puhelinliittymää.



Seuraavana päivänä uusi yritys! Tällä kertaa nappas. Première on vähän kun Suomen lukion toinen luokka, seconde eka ja terminale kolmas. Ranskassa lukioissa on kolme eri linjaa, S, ES ja L. S on tiedelinja, ES ekonomia ja L kirjallisuus. Oon itse tolla L:llä oman ikästeni kanssa, mulla ei oo ollenkaan matikkaa ja melkein kaikki aineet kieliä. Opiskelen mm. englannin ja ranskan kirjallisuutta, saksaa, espanjaa ja historiaa. Tai itsesiassa melkein pelkästään noita (+ tietysti ihan normi ranska ja enkku).

Luokka on tosi tyttövoittonen, mut mukavan olonen. Pääsin heti yhteen porukkaan mukaan, jotka neuvo mulle mihin pitää mennä ja joiden kanssa söin ja istuin hypärillä puistossa. Meidän luokalla on kans kaks muuta vaihtarityttöö, toinen Kolumbiasta ja toinen Taiwanista. Niidenkin kanssa ehin vähän puhuun ja oli ihan kivoja :) Koulun jälkeen kävin vielä vähän kaupoilla yksien toisten mun luokkalaisten kanssa, olin tosi positiivisesti yllättyny kuinka mukavia kaikki on! Luulin ja olin kuullu että ranskalaiset ois ylimielisiä, ainakin jotkut.



Mulla ei oo vielä lukkaria enkä pääse ruokalaan syömään, koska en oo saanu vielä jotain kulkukorttia. Oon tosi happy että sain heti kavereita, sillä muuten juoksentelisin tuolla ympäriinsä kun päätön kana..:D Tänään sain kuulla että lukkareita en oo saanu sen takia, koska mun täytyy ehkä vaihtaa luokkaa. Meidän luokalla on kuulemma liikaa porukkaa. Pysyisin mieluusti tällä luokalla mut aika näyttää mihin sitä sitten joutuu.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Moikka! Sulla on tosi kiva blogi ite muutin kanssa muutama päivä sitten Ranskaan yliopisto-opintoja varten :) en oo täällä vaihdossa, vaan suorittamassa koko 3 vuoden tutkintoo. En tunne täältä ketään, ranskaa on täytynyt osata, että tänne pääsee, mut silti meinaan välillä jäätyä, kun joku tulee yhtäkkiä puhuun jotain. Tsemppiä sulle! Arvostan kanssa tosi paljon tota no-english politiikkaa ja aion itekkin noudattaa samaa. (Mikä nyt on sikäli helppoa kun täällä ei ees kukaan puhu kunnolla englantia..) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! kävin tsekkaamassa tota sun blogia ja vaikuttaa tosi siistiltä kaikki! ja wow kolme vuotta, susta ehtii tuleen ihan aito ranskatar siinä ajassa!:D kyllä se kieli alkaa meillä molemmilla rullaan jonkun ajan päästä, kärsivällisyyttä ja paljon tsemiä!! toivottavasti vuodet tulee sujuun upeesti :)

      Poista